Mostrando postagens com marcador Africa. Mostrar todas as postagens
Mostrando postagens com marcador Africa. Mostrar todas as postagens

domingo, 20 de outubro de 2013

Elephants

Elephants

Popular Name: Elephant
Scientific name: Loxodonta africana (African elephant savanna); cyclotis Loxodonta (African Forest Elephant).
Geographical Distribution: Sub-Saharan Africa 
Natural Habitat: Savannas and tropical forests.
Eating habits: is herbivorous. It feeds about 300 kg of vegetables daily. Elephant ingests about 200 liters of water per day and moves according to the abundance or lack of food.
Size: 7 or 8 feet long and 4 feet tall.
Weight: 7500 kg on average.
Gestation period: 22 months.
Number of offspring: 1
Average lifetime: 70 years.
Conservation status of the species: The hunting of elephants, mainly caused by its ivory - much appreciated in China and India, significantly reduced the populations of African elephants. Currently, the African elephant is endangered and have taken up measures to protect this species.






Curiosities about the Elephant
  • Elephants love water and are excellent swimmers.
  • The herds are usually headed by a matriarch old.
  • Elephants have the largest brains among all land animals.
  • Aunts elephants help mothers in childbirth.
  • A zoo in the UK uses heavy metal to calm the young elephants. They are calm as they hear Metallica, Deff Leppar, Black Sabbath and Led Zeppelin.
 


quinta-feira, 17 de outubro de 2013

Lions

Lions


The lion is the second largest feline after the tiger, with length and lower weight, but being taller at the withers. It has a short coat and coloring is unicolor, ranging from light brown to silvery gray and yellowish red to dark brown.
Lions tend to vary in size depending on their environment and area of ​​distribution, resulting in a wide variation of morphometric records. Southern African individuals tend to be 5 percent heavier than the East African in general.



Animal data
Weight
150 - 250 (Males)
80 - 120 (Femeles)
Length
(average)
1,700 - 2,500 mm (Males)
1,400 - 1750 mm (Femeles)
Tail
(Average)
900 - 1,050 mm (Males)
700 - 1,000 mm (Femeles)
Height
(average)
1,230 mm (Males)
1,070 mm (Femeles)
Gestation
100 - 119 days
Litter size
1 - 6
Weaning
6 - 7 months
Sexual maturity
3 - 4 anos (Males)
3 - 4 anos (Femeles)
Logevity
Up to 30 years (captivity)

 
                                                                     Lioness
                                                                         Male lion


Curiosities

  • Mane:Only the male has a mane as a means to defend themselves from predators and fighting for territory
  • The heaviest lion found in nature known as'' man-eater ", was killed in 1936 on the outskirts of Hectorspruit, in the eastern province of Transvaal, South Africa, which weighed 313 kg.
  • Another lion notably outsized male, was killed near Mount Kenya, and weighed 272 kg.
  • Lions in captivity tend to be larger than lions in the wild, the heaviest recorded was a male at Colchester Zoo in England in 1970, named Simba, who weighed 375 kg.
  • These big cats live in groups 5-40 individuals.