Mostrando postagens com marcador Europe. Mostrar todas as postagens
Mostrando postagens com marcador Europe. Mostrar todas as postagens

terça-feira, 29 de outubro de 2013

Royal eagle

Royal eagle

 Characteristics

The royal eagle, also known as golden eagle is a bird of prey diurnal, belongs to family Accipitridae, class Aves, their size varies from 66 cm to 1 meter in length, wingspan this eagle can be 1 5 meters by 2.5 meters and its weight can vary between 2.5 kg to 7 kg.

Feeding
 
This bird feeds on rodents such as rats, other smaller birds, Reptiles like lizard, carrion and moles. 

Behavior
 
Eagles form couples and live like a lifetime, so are monogamous, choose a territory for their hunts whose extension should have around 55km. They are very fast and reach a speed of between 45 and 50 km / h, and can perform dives at speeds up to 300 km / h in search of prey sighted. Some species of eagles typically migrate, others live in Alaska and Canada where moving to the South in search of more food when they become scarce in the North.

Reproduction

The golden eagle reproduces once every couple years and is very dedicated to nest building that will host eggs, rocky places are preferred for construction, preferably inaccessible places, very high and precipitous slopes, or also in tree branches. The nests can be quite large reaching 3 meters in diameter, they must accommodate between 1 and 4 eggs to be hatched by the couple about 35 to 45 days. The law of the jungle valley from birth, the first calf born is always the one with more power and often this can kill the other puppies in that are not prevented by their parents, but this should not be understood as a signal neglect of these, is just another law of nature in action.

Habitat
 
They habitam Western Europe, Asia, North African, occasionally saws Portuguese preferentially being seen em montanhosas royal highlands.


Curiosities
  
  • There are records Scenes Amazing Animal weighing about 3.5 kg being loaded in midair by a golden eagle. His ability to swim is awesome when looking for their prey. The golden eagle is able to hunt animals like a goose, for example, proportionately large for its size. It has an incredible ability to glide, effortlessly, for hours, for it uses the thermals on flights really magnificent. It has a privileged view that allows us to observe the slightest movement on the ground, thus favoring their excellent skills for hunting.

  • -You can also see a documentary about the eagles, an eagle hunting a sheep. In addition to various photo galleries of eagles and eagle species information such as: gray eagle, golden eagle and the eagle's white head.

sexta-feira, 18 de outubro de 2013

Iberian wolf

Iberian wolf

Popular Name: Iberian Wolf.
Scientific Name: Canis Lupus Signatus
Geographical Distribution: North of the Iberian Peninsula.
Natural Habitat: Forests.
Eating Habits: The food is very varied, depending on the presence or absence of wild prey and various types of grazing present in each region. The main wild prey of the wolf is the wild boar, roe deer and deer, and domestic preys are the most common sheep, goat, horse and cow. Also occasionally kill and eat dogs and harnesses corpses lying.
Size: Length: 1,10 m to 1,40 m(without the tail.)
         Height: 70cm
         Weight: 25 kg to 40 kg
Gestation period: About 2 Months.
Number of pups: 3 to 8
Average lifetime: Live up to 15 years.
Conservation status of the species: The causes of the decline of the wolf are your direct persecution and extermination of their wild prey. The decline is now compounded by the fragmentation and habitat destruction and the increasing number of stray dogs / feral.






Curiosities about the Iberian Wolf:

  • It is estimated that live in Iberia between 1500 to 2000 wolves.       
  • Your hair has many colors, they are all mixed: white, black, gray, gray, ocher and brown.
  • In winter, it is more hairy (to better combat the cold). In summer, the Iberian wolf has less hair and this is another short one (thus supporting heat better!).